En mann i samme husstand som en smittet, er også bekreftet smittet i dag. Han har sittet mange dager i karantene, og det er ingen flere nærkontakter. Han har lette symptomer.

I tillegg er det meldt om to kvinner som begge har kjent smittevei, etter to arrangementer der en smittet fra annen kommune deltok.

Smittesporing fra disse arrangementene er ferdig, og medfører totalt cirka 60 personer i karantene inklusive nærkontakter til dagens to smittede.

Hold avstand
Kommuneoverlegen benytter anledningen til å minne om at arrangementer, i tillegg til jobb og hjemme, er der smitten skjer i Norge i disse dager.

Selv om regelen er at man skal holde én meter avstand, så er smitterisikoen meget stor innenfor to meter.

Unngå arrangementer utenfor kommunen
Det betyr at selv om man tenker man gjør alt rett, så er det likevel slik at man kan bli smittet og man må gå i karantene dersom man blir vurdert som nærkontakt i en situasjon.

Hovedregelen er fortsatt at arrangementer som samler personer fra ulike kommuner bør utsettes eller avlyses, heter det i en pressemelding til Radio Toten.

Skrevet av:

Alexander lager radioens daglige programmer, med fast innhold som lokalnytt, vær, trafikk, sport, oppslagstavle, innslag og mye mer. Kanskje er det han du har møtt når han er ute med mikrofonen? Han er også ansvarlig for radioens nye nettsider.