Kontakt oss

Nyheter

Påskeferie: Ta av ytterjakken før bilturen

Mange tusen vil dra på biltur i forbindelse med påsken, men kun et fåtall vil ta av seg ytterjakken før bilturen. Det burde vært langt flere mener Tryg Forsikring.

For

den

A N N O N S E

De aller fleste glemmer at man er mye mer utsatt for skader ved et sammenstøt hvis man sitter med bilbeltet utenpå en tykk vinterjakke.

– Ved en bråbrems eller kollisjon tar det da lengre tid før bilbeltet strammes, og selv om det er snakk om få centimeter er det likevel nok til at kroppen blir slengt mer fremover, noe som kan gi store utslag selv i moderat hastighet, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Drepte og alvorlig skadd
I fjor ble 95 personer drept i trafikken, mens mange hundre mennesker ble alvorlig eller meget alvorlig skadd.

Statens Vegvesen har tidligere anslått at det trolig ville vært 30 til 40 færre drepte i trafikken hvert år hvis alle brukte bilbelte i bil og buss, alltid.

Brukte ikke belte
Nær 4 av 10 drepte i bilulykker i 2016 brukte ikke bilbelte, viser tall fra Vegvesenet.

I en spørreundersøkelse i 2019 for Tryg Forsikring svarte kun 13 prosent at de alltid pleier å ta av seg ytterjakken når de kjører bil.

Alexander lager radioens daglige programmer, med fast innhold som lokalnytt, vær, trafikk, sport, oppslagstavle, innslag og mye mer. Kanskje er det han du har møtt når han er ute med mikrofonen? Han er også ansvarlig for radioens nye nettsider.

På lufta fredag

06.00 God morgen Toten med Alexander
09.00 Totenmagasinet med Alexander
11.00 Musikkønsker
12.00 Variert musikk
14.00 Hallo Toten med Alexander
16.00 Totenmagasinet (r) med Alexander
17.00 Musikkønsker (r)
19.00 Platebaren (r) med Øystein
20.00 Dansekveld

Se hele oversikten her

Populært