Image by dietcheese from Pixabay

De fire utøverne fra Toten Svømmeklubb perset på 20 av 20 (!) starter under helgens LÅMØ-stevne (Landsdel Årsklassemønstring) som ble avholdt i Asker. Svømmerne er tilbake på Toten med ett sølv på 100m bryst, en bronse i 200m medley og en 3. plass sammenlagt i 2010-klassen.

I alt deltok 22 klubber med 328 svømmere på stevnet, og nåløyet for å kvalifisere seg til LÅMØ er trangt. Toten Svømmeklubb deltok med fire medlemmer født i 2009 og 2010.

Svømmerne fra Toten Svømmeklubb har fått trent litt ekstra i forkant, men har måttet låne fasiliteter på Gjøvik (Tranberghallen) og Raufoss (Toten Badeland) siden bassengene i Østre Toten, hvor klubben holder til, har vært stengt i hele sommer.

Stolt av innsatsen
– Jeg er stolt av innsatsen til disse barna. De leverer helt utrolige resultater og jobber veldig konsentrert og målrettet, forteller klubbens hovedtrener Hamid Reza Zarei i en pressemelding til Radio Toten.

Det største savnet er å ha bedre treningsfasiliteter lokalt. En svømmehall hadde betydd veldig mye.

Mangler et godt nok tilbud
– I dag har vi to små bassenger i kommunen, ved ungdomsskolene på Skreia og Lena. De er for korte og for små til å være et godt tilbud til dem som vil svømme, og i tillegg følger dette tilbudet skoleruta, forteller Hamid.

– Det betyr at vi ikke har noe tilbud til alle våre medlemmer når det er skoleferier, og i forbindelse med sommerferien er bassengene stengt fra slutten av mai til september, forteller han.

Imponerende innsats
– Det er imponerende at vi klarer å hevde oss så godt i selskap med svømmeklubber som har helt andre og bedre treningsfasiliteter. Her møter vi svømmere som er vant med å trene i 25 meters basseng – gjerne opptil to ganger om dagen, avslutter hovedtrener Hamid.

Skrevet av:

Alexander lager radioens daglige programmer, med fast innhold som lokalnytt, vær, trafikk, sport, oppslagstavle, innslag og mye mer. Kanskje er det han du har møtt når han er ute med mikrofonen? Han er også ansvarlig for radioens nye nettsider.