Kontakt oss

Nyheter

– Et skambud fra regjeringa

– Har Erna og Olaug mistet både hørsel og gangsyn? Det er opprørsstemning i norsk landbruk, men tilbudet innfrir ikke på noen punkter: Ikke på målpris, ikke på budsjett og ikke på investeringer, sier Elisabeth Gjems, leder i Innlandet Bondelag.

For

den

Elisabeth Gjems
A N N O N S E

Statens tilbud i jordbruksforhandlingene ligger på under det halve av bøndenes krav – 962 millioner kroner.

Elisabeth Gjems nøler ikke med å omtale det som en provokasjon.

Kan ta seg en bolle
– Det er et skambud fra regjeringa. Beklager å si det, men nå kan Olaug Bollestad gå og ta seg ei bolle. Med dette tilbudet kan hun umulig ha ønske om å bli gjenvalgt, sier Gjems.

Til grunn for jordbrukets krav ligger en svært alvorlig økonomisk situasjon i landbruket. Kravet la opp til å øke inntektsmulighetene, redusere inntektsgapet til andre grupper og sørge for nødvendige investeringer.

Ligger milevis etter
– Vi er tydelige på at det trengs en snuoperasjon. Vi ligger milevis etter andre grupper. Nå må gapet tettes. Derfor blir jeg særdeles skuffet når regjeringa nå gir et tilbud som lander eksakt på status quo, sier Gjems.

Statens tilbud gir et snitt på 18.700 kroner, noe som er kronemessig likt snittet for andre grupper.

Møter ikke krav
Jordbrukets krav var på 2,1 milliarder kroner. Det legger opp til en flerårig investeringspakke, for å møte kravet om løsdrift for alle storfe fra 2034.

Regjeringa møter ikke dette, og har ikke satt av ekstra midler til investeringer i fjøs, skriver Innlandet Bondelag i en pressemelding.

Alexander lager radioens daglige programmer, med fast innhold som lokalnytt, vær, trafikk, sport, oppslagstavle, innslag og mye mer. Kanskje er det han du har møtt når han er ute med mikrofonen? Han er også ansvarlig for radioens nye nettsider.

På lufta lørdag

09.00 Totenmagasinet (r) med Alexander
12.00 Variert musikk
15.00 OBOS-ligaen DIREKTE!
17.00 Variert musikk
20.00 Dansekveld

Se hele oversikten her

Populært