fbpx
14.9 C
Raufoss
mandag. 15 juli 2024
A N N O N S E

Behov for mer dialog og forståelse

Tidsbruken som bekymrer foreldre

En ny undersøkelse utført av Blå Kors avslører at flere foreldre i Innlandet ser på barnas gaming med økende aksept, men bekymringer knyttet til tidsbruk og avhengighet vedvarer.

Ifølge Hanne Bakke Hansen, rådgiver for forebygging hos Blå Kors, er det først og fremst tidsbruken som bekymrer foreldre, fulgt av risikoen for avhengighet og søvnforstyrrelser.

Overraskende nok viser undersøkelsen en nedgang i bekymringen for sosial isolasjon blant barna, noe som indikerer en mulig økt forståelse blant foreldre om spillens sosiale aspekter.

Behov for mer dialog og forståelse
Konflikter rundt tidsbruken er også vanlige i mange familier, der foreldre ofte må håndtere motstand fra tenåringene når det kommer til å begrense spilltiden.

Hansen gir råd om at foreldre må sette seg inn i spillenes betydning for ungdommene sine, og unngå å bare fjerne spillet uten å forstå dets rolle i ungdommenes liv.

Hun oppfordrer til en dialogbasert tilnærming der foreldre forsøker å forstå spillenes betydning for barna sine og setter grenser på en respektfull måte.

Undersøkelsen viser at det er behov for mer dialog og forståelse mellom foreldre og barn når det gjelder gaming, slik at man kan navigere i dette universet på en positiv måte.

 
Innslaget er laget av Hege Hagaløkken i Lokalradioene i Innlandet.

A N N O N S E

Les og hør mer

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke denne siden godtar du vår bruk av informasjonskapsler.