fbpx
-10.5 C
Raufoss
lørdag. 28 januar 2023
A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

Politiet advarer mot «kjærlighetssvindel»

– Vær kritisk til valentinsmelding fra fremmede

På valentinsdagen 14. februar sendes det mange hyggelige hilsener. – Alle setter pris på et kompliment og vi er mindre kritiske til hyggelige og personlige meldinger. Det vet kriminelle å utnytte, advarer sikkerhetsekspert Jelle Wieringa.

Høytider og merkedager utnyttes av kriminelle, også valentinsdagen.

Alle ønsker å finne kjærligheten og vi setter alle pris på hyggelige meldinger fra en eller flere beundrere.

– Det ligger i menneskets natur og er likt over hele verden, sier sikkerhetsekspert Jelle Wieringa i det globale IT-sikkerhetskonsernet KnowBe4.

Enkelt å oversette til norsk
Dermed blir det enkelt for kriminelle å sette opp en global kampanje, der målet er å stjele personlig informasjon eller installere programvare på datamaskinen.

Den eneste tilpasningen de behøver å gjøre, er å oversette meldingen til norsk.

Ikke trykk på lenker
Sikkerhetsekspertens råd er å være kritisk til uventede meldinger fra fremmede, også meldinger som ser ut til å være et uskyldig og hyggelig kompliment.

Men du bør også tenke deg om hvis du får en valentinsmelding i sosiale medier fra noen du kjenner, der du blir bedt om å trykke på en lenke.

– Hvis meldingen inneholder en uventet kalender-invitasjon, en lenke til en side der du kan se et valentinkort, eller en lenke til en side der du må fylle ut personlig informasjon, så bør varsellampene blinke, råder sikkerhetseksperten ifølge en pressemelding.

A N N O N S E

Les og hør mer