fbpx
0.9 C
Raufoss
lørdag. 1 april 2023
A N N O N S E

De unge har mest å tape

Unge uføre må klare seg med 300.000

Stadig flere unge blir uføre, men få av dem har forsikret inntekten sin. – Uten tillegg må de klare seg på mellom 296 000 og 324 000 kroner fra det offentlige.

– Det er ikke mye for en ung person med hele livet foran seg. Du kommer ikke langt i boligmarkedet med det som langsiktig inntektshorisont, sier Ole-Jørgen Kjenes i Frende Forsikring.

Han jobber med rådgiverutvikling og snakker daglig med kunderådgivere over hele landet.

Mange unge sliter
– Det er en klisje at unge mennesker tenker at de er uovervinnelige og ikke kan bli syke. Men dessverre ser vi at det skjer med mange, som ikke økonomisk beskyttet i det hele tatt, sier han.

Ifølge NAV var det 21.500 uføre i alderen 18 til 29 år ved utgangen av september i fjor. Dette er de nyeste tilgjengelige tallene.

21.500 mennesker utgjør 2,6 prosent av befolkningen i denne aldersgruppen og viser at det slett ikke er et konstruert problem.

– Stadig flere unge blir uføre. Andelen som sliter med fysiske og psykiske problemer uten å være i uførestatistikken enda er også økende, sier Kjenes.

De unge har mest å tape
Selv om livsforsikring ikke er det studenter snakker mest om i hverdagen, er det denne gruppen som har mest å tape ved for eksempel uførhet.

Hovedårsakene til uførhet er muskel- og skjelettlidelser, psykisk helse og hjerte- og karsykdommer.

– Dette er sykdommer som kan ramme oss alle, på alle stadier i livet, sier Frende-rådgiveren i en pressemelding.

A N N O N S E

Les og hør mer