fbpx
-11.2 C
Raufoss
lørdag. 4 februar 2023
A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

Mange artige og billige ting å finne på ute i naturen

Syv tips til aktiviteter med barna i vinterferien

Lyst til å finne på noe nytt sammen denne ferien, uten å tømme lommeboka? Her er syv rimelige aktiviteter for hele familien.

Isfiske
Isfiske en eksotisk aktivitet for vinterferien. Det er lett å lære, og en fordel er at dere ikke er avhengige av snø. Flere utlånssentraler har utstyr til isfiske.

Det dere trenger er: Pilkestikke, pilk, isbor og ispigger. Husk å kjøpe fiskekort på inatur.no. Finn mer informasjon på njff.no.

Besøk en gapahuk eller åpen hytte
Gapahuker finnes over hele landet, og står gjerne på steder som er enkle å komme seg til. Mange er også tilknyttet bålplasser.

Mange turisthytter har også åpent i vinterferien. På turportalen UT.no kan du søke opp både gapahuker og besøkshytter i hele Norge.

Trugetur
En tur på truger er annerledes og morsomt, og innbyr til sakte-friluftsliv. Dere kommer tett på snøen, og kan oppleve urørt natur, uten stier eller skispor.

På lånte eller leide truger kan dere finne nye favorittplasser i ferien!

Tenn et bål
Legg bort mobiler og andre oppmerksomhetstyver. Bålet skaper en helt egen stemning, som innbyr til kos og gode samtaler.

Pølser, pinnebrød og marshmellows er enkle ting å grille på bål, men her er det egentlig bare fantasien som setter grensene.

Tur med hodelykt
Med en hodelykt eller lommelykt kan dere gå på tur i skogen selv om det er mørkt ute.

En tur i bekmørket er en annerledes opplevelse, som gjør det spennende bare å utforske nærnaturen.

Lag middagen ute
De fleste utlånsordninger har stormkjøkken eller primus, og det går også an å lage mat på bål.

Å lage mat ute er enklere enn man tror, og de fleste retter kan lages ute. Involver barna i matlagingen, det kan gi både mestring og samhold. Tips til barnevennlig mat på tur finner dere på turmat.no.

Bruk appen KulTur
Prøv DNTs gratis tur-app, laget for barn mellom 4 og 12 år. Her kan de samle poeng ved å gjøre ulike vinteraktiviteter, og de voksne kan selvsagt også være med.

Appen er tilgjengelig for både iPhone og Android.

A N N O N S E

Les og hør mer