fbpx
-17.8 C
Raufoss
tirsdag. 28 mars 2023
A N N O N S E

Vil vise fram tilbudene som finnes

Samarbeider for å gjøre mørketida lysere

For mange er november årets tyngste måned. Bare en kort tur ut kan bety mye nå, mener friluftslivs- og folkehelseorganisasjonene.

Nå er vi på vei inn i den mørkeste, og for mange tyngste, måneden i året.

– Da er det viktig å huske på at bare det å komme seg en kort tur ut, gjerne sammen med andre, kan gjøre mye for både humøret og energinivået, sier Bente Lier, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Sammen på tur
Sammen med Kreftforeningen, Nasjonalforeningen for folkehelsen, Norske Kvinners Sanitetsforening og Den Norske Turistforening, står de bak initiativet #sammenpåtur.

Målet er å senke terskelen for å komme seg ut. Enten ved å invitere med seg noen man kjenner, eller ved å bli med på organiserte aktiviteter i nærområdet.

Fem tips som kan gjøre mørketida lysere

Utnytt dagslyset: Har du mulighet til å invitere noen med på en rusletur ut på dagtid, for eksempel i forbindelse med lunsj eller et møte på jobb eller skole, så gjør det.

Tenn et bål: Ikke bare lyser det opp, men forskning viser at bål har en beroligende effekt på oss. Et varmende bål fungerer også som et flott sosialt samlingspunkt i høstmørket. Se bålreglene her.

La apper inspirere deg: Enten du er på utkikk etter turforslag eller vil lære noe nytt, finnes det mange apper som kan motivere deg til å ta turen ut.

Ta en tur for nærmiljøet: Hva med å ta en tur i nærområdet og plukke med dere litt søppel før snøen kommer? Ikke bare får dere bevegelse og frisk luft, men gjør også noe fint for både kloden og naboene dine. Det i seg selv er bevist å gjøre oss gladere.

Ta et måltid ute: Mat må vi uansett ha. Så hvorfor ikke gjøre noe ekstra ut av det, og invitere noen med på et måltid i det fri. Det trenger slettes ikke å gjøres komplisert. Er du lei av pølser og pinnebrød, finner du inspirerende oppskrufter fra alle verdenshjørner hos prosjektet Turmat fra hele verden.

A N N O N S E

Les og hør mer