fbpx
-15.8 C
Raufoss
fredag. 27 januar 2023
A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

Sosioøkonomiske forskjeller

Store forskjeller i matpakken til skoleungdom

3 av 10 ungdommer spiser ikke frukt og grønt på skolen og ungdom med foreldre med lavere utdannelse spiser minst. Dette er forhold som påvirker helse og forutsetninger for læring svært negativt og forskjellene må tas tak i før det blir et stort samfunnsproblem.

– Regjeringen har gått til valg på et daglig enkelt og sunt skolemåltid, og våre tall understreker behovet og den viktige betydningen av å etablere en ordning snarlig, sier Iselin Bogstrand Sagen som er ernæringsrådgiver for Opplysningskontoret for frukt og grønt.

– Et skolemåltid som inkluderer frukt og grønt er av avgjørende betydning for å etablere gode vaner og utjevne sosiale forskjeller, sier hun.

Sosioøkonomiske forskjeller
En undersøkelse gjennomført av Norstat på bestilling fra Opplysningskontorene i landbruket viser at foreldrenes utdannelse har relativt stor betydning på ungdommenes kosthold.

Ungdom med foreldre med høy utdannelse mener blant annet at de kjøper sunnere mat på butikken i skoletiden enn ungdom med foreldre med lav utdannelse, og de kjøper også mer frukt og bær utenfor skolens område i skoletiden.

Det er også flere ungdommer med foreldre som har lav utdannelse som aldri har med seg frukt og grønt i matpakken enn blant ungdommer som har foreldre med høy utdannelse, heter det i en pressemelding.

A N N O N S E

Les og hør mer