fbpx
1.8 C
Raufoss
onsdag. 22 mars 2023
A N N O N S E

Østre Toten opphever lokal smittevernforskrift

De lokale koronatiltakene har vært gjeldende siden 20. mars.

– Bakgrunnen for at jeg anbefaler å oppheve de lokale tiltakene er at smittesituasjonen nå er vesentlig bedre enn da forskriften ble innført, sa kommuneoverlege Rebecca Setsaas i formannskapsmøtet.

– Jeg er glad for å kunne si at det nå er bare fem aktivt smittede i kommunen. Innbyggerne i Østre Toten har gjort en god jobb med å følge reglene og dermed redusere smitten, sa hun.

De nasjonale reglene gjelder
Når den lokale forskriften er opphevet er det de nasjonale reglene og anbefalingene som gjelder. Her ble det innført strengere regler før påske, som foreløpig gjelder fram til 14. april.

De viktigste endringene i smitteverngelene når lokal forskrift oppheves er:

  • Treningssentrene kan åpne igjen for vanlig trening for innbyggere bosatt i Østre Toten kommune, og for rehabilitering og opptrening i mindre grupper for innbyggere fra andre kommuner.
  • Barn og unge under 20 år kan delta i idrettsarrangementer som samler deltakere fra samme kommune, og konkurrere med eget lag også utenfor kommunen.
  • Munnbind er ikke lenger påbudt, men anbefales fortsatt når ikke to meters avstand kan overholdes.
  • Det er fortsatt nasjonalt forbud mot skjenking av alkohol, og det er anbefalt at man omgås færrest mulig personer.

Kommuneoverlegen har samtidig en viktig påminnelse til alle.

– For å lykkes med å holde smitten lav i kommunen framover er det én ting som gjelder, og det er å fortsette å holde god avstand til hverandre og å treffe så få mennesker som mulig!, avslutter Setsaas.

A N N O N S E

Les og hør mer