fbpx
1.5 C
Raufoss
mandag. 20 mars 2023
A N N O N S E

Positive til å få brukte julegaver

Mer positive enn noensinne til brukte julegaver

I år er de yngste mest positive til å motta en brukt julegave, viser FINNs ferske julegaveundersøkelse. Resten av befolkningen blir også stadig mer positive til å gi og få noe brukt til jul.

Årets undersøkelse viser at 50 prosent er positive til å gi brukte julegaver og hele 70 prosent er positive til å få, så lenge gaven er noe de liker.

Bare 3 av 10 nordmenn sier de faktisk har fått en brukt julegave, men vi vet at de aller fleste kan bli like glad for å få noe brukt til jul.

Årets undersøkelse viser nemlig at flertallet er positive til å få noe brukt i julegave, så lenge de liker gaven, spiller det ingen rolle om den er brukt eller ikke.

Disse gir bort brukte julegaver
– Det er de mellom 40-49 år som oftest har gitt bort en brukt julegave, forteller Kathrine Opshaug Bakke, bruktmarkedsekspert og leder for FINN torget.

Tidligere har dette vært mest typisk for en yngre gruppe, men nå viser det seg at foreldregenerasjonen til disse har kastet seg på gjenbrukstrenden.

Økte levekostander spiller inn
Undersøkelsen viser at folk er preget av en endret økonomisk situasjon og over halvparten sier derfor at de er mer bevisste på hva de kjøper i år enn tidligere år.

Ikke bare sparer man penger med å kjøpte brukte gaver, men det er også det mest bærekraftige valget, heter det i en pressemelding.

A N N O N S E

Les og hør mer