fbpx
-15.9 C
Raufoss
mandag. 27 mars 2023
A N N O N S E

InnSats 2022

Mer klimavennlig offentlig sektor!

Offentlig sektor i Innlandet bruker hvert år anslagsvis 40 milliarder kroner på kjøp av varer og tjenester, og har dermed en viktig rolle i å forvalte disse skattepengene på en måte som bidrar til å nå klimamålene.

Statsforvalteren i Innlandet setter fokus på dette under InnSats 2022, årets klimakonferanse for kommunene, 7. november på Scandic hotell Hamar.

Statsforvalteren vil presentere sin årlige status for klimagassutslipp og klimaarbeidet i kommunene i Innlandet.

Eksempler på spørsmål
Går klimagassutslippene ned? Hvordan er energibruken i kommunale bygg? Har kommunene oppdatert planer for klimaarbeidet?

Hvordan går det med innfasing av nullutslippskjøretøy i kommunale kjøretøyparker? Hvilke kommuner er mest aktive i klimaarbeidet?

Dette er eksempler på spørsmål som vil bli besvart på samlingen.

Siste innen klimaarbeidet
Det vil også bli presentert siste nytt fra klimaarbeidet i EU, og hvordan det på sikt kan komme til å få betydning for både offentlig forvaltning og bedrifter lokalt her i Innlandet.

Resterende av det faglige innholdet i samlingen legger vekt på viktigheten av offentlig og privat samarbeid, og hvordan kommunene som innkjøper sammen med næringslivet sammen kan bidra til å utvikle gode, fremtidsrettede klimaløsninger, heter det i en pressemelding.

A N N O N S E

Les og hør mer