fbpx
-10.5 C
Raufoss
lørdag. 28 januar 2023
A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

Velger bort vedlikehold

Ikke vent med nødvendig vedlikehold

Alt har blitt dyrere. Matprisene øker, strømprisen slår stadig nye rekorder, drivstoff er dyrere og renta går opp. NAF advarer likevel mot å droppe nødvendig vedlikehold av bilen for å spare penger. Det kan bli dyrt i lengden.

– Den vanskelige tiden vi nå lever i gjør at mange må spare penger, men å utsette vedlikeholdet av bilen er ikke noen god idé, sier Jan Harry Svendsen som er rådgiver i NAF.

Velger bort vedlikehold
EU-kontroll, servicebehov, uforutsette feil og driftsstans er alle kostnader som er med på å øke et allerede høyt kostnadsnivå for landets bilister.

For mange kan regningsbunken gjøre at man velger bort viktig vedlikehold av bilen. Det mener NAF er en dårlig ide.

Dårlig sparetips
Problemet er ikke at man forsøker å spare penger, men det som kanskje var en liten feil kan fort bli kostbar å reparere om man bare lar feilen utvikle seg.

– I mange tilfeller kan man også oppleve at bilen kan bli trafikkfarlig om man for eksempel unnlater å bytte ut slitte dekk, bremser eller kjører rundt uten lys som fungerer slik de skal, sier Svendsen.

Ikke dropp service
Det er også NAF sin anbefaling at man skal være nøye med å sjekke dette før man kjøper bruktbil.

Å droppe service kan fort bli veldig uheldig og kostbart den dagen man skal selge bilen, sier Svendsen ifølge en pressemelding.

A N N O N S E

Les og hør mer