-16.7 C
Raufoss
fredag. 9 desember 2022
A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

Lenge siden forbruket har vært så lavt som nå

Frukt og grønt inntaket stuper, vil gå på helsa løs

Nylig presenterte Opplysningskontoret for frukt og grønt resultater fra en fersk undersøkelse, som årlig måler forbrukerutviklingen for frukt og grønt konsumet i Norge og utviklingen er nedslående.

Andelen av oss som spiser de anbefalte «5 om dagen», har gått betraktelig ned og er nå på 18,2%, det laveste nivået siden målingen startet i 2017.

Antall daglig gjennomsnittlig forbruk har gått ned fra 3,2 porsjoner i 2021 til 3 porsjoner i 2022, forklarer analysesjef i OFG, Tore Angelsen.

Prisen har betydning
– Hovedårsaken til utviklingen er at anstrengt økonomi påvirker vårt daglige frukt- og grøntinntak, negativt, sier han.

Undersøkelsen viser at vi spiser mindre mengde frukt og grønt enn tidligere, blant annet til middag.

Det er mindre grønnsaker og salat til middagsmåltidet sammenliknet med 2021.

I tillegg spiser vi mindre bær og frukt som mellommåltid, heter det i en pressemelding.

Kortreist har mindre betydning
Det å handle kortreiste og norskproduserte grønnsaker har fått mindre betydning i 2022 enn i 2021.

Undersøkelsen indikerer at trang økonomi og dermed søken etter lave priser trumfer de gode intensjonene.

A N N O N S E

Les og hør mer