fbpx
1.7 C
Raufoss
onsdag. 22 mars 2023
A N N O N S E

Gjør høgskolen bedre

– Dette er en merkedag for høgskolen!

Styret i NOKUT godkjente torsdag søknadene fra Høgskolen i Innlandet om å opprette to nye ph.d.-studier. Det ene ved Den norske filmskolen, det andre innen helse og velferd.

De to nye doktorgradsprogrammene har fått navnene «Helse og velferd» og «Kunstnerisk utviklingsarbeid i film og beslektede audiovisuelle kunstformer».

De skal høre hjemme på Fakultet for helse- og sosialvitenskap (HSV) og på Den norske filmskolen (DNF).

Ser frem til å komme igang
– Dette er noe vi har jobbet for å få til i snart tre år og vi ser frem til å komme i gang med programmet for alvor, sier dekan på filmskolen, Karin Julsrud.

– Nå er vi rett og slett lykkelige over å ha fått så positive tilbakemeldinger fra sakkyndig komite i NOKUT, sier avtroppende dekan på HSV, Ingrid Guldvik.

-Vi har lykkes med noe mange av oss har jobba med over lang tid. Det kjennes godt, sier hun.

Setter i gang med det samme
– Vi er klar til å starte opp med første emne i vitenskapsteori og metode etter påske. Og vi har mange stipendiater som er i startgropa for ph.d.-arbeidet sitt, sier Guldvik.

– Det er mye energi og engasjement omkring oppstart av både obligatoriske og valgfrie emner i studieåret 2022/23, sier hun.

Blir spennende
Også på filmskolen er de mer enn klare til å sette i gang.

– Vi får henvendelser nesten daglig, så det er stor interesse i filmfeltet for programmet som vi nå etablerer, sier Karin Julsrud.

– Dette blir spennende! avslutter hun.

A N N O N S E

Les og hør mer