fbpx
-14.1 C
Raufoss
lørdag. 4 februar 2023
A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

Fersk undersøkelse:

Derfor valgte nordmenn bort elbilen på ferie

Stadig flere nordmenn eier elbil enten som primærbil eller sekundærbil. Likevel var det mange som valgte å ikke ta den i bruk i ferien denne sommeren. Rekkeviddeangst, ladeusikkerhet, størrelsen på bilen og betalingsproblematikk gjorde at mange elbilister valgte andre måter å feriere på.

Respons Analyse har på vegne av det danske ladeteknologiselskapet Monta gjennomført en undersøkelse blant nordmenn om deres opplevelser med bruk av elbil i ferien denne sommeren.

I undersøkelsen kom det frem at 4 av 10 elbilførere valgte å ikke feriere med elbil i sommer i det hele tatt.

Ikke et optimalt kjøretøy
– Vi ser fortsatt at mange nordmenn ikke anser elbilen som et optimalt kjøretøy til bruk i ferien, sier Emma Wallin, norgessjef i Monta.

Det er selvsagt naturlig at mange velger seg andre reisemetoder også.

– Men tallene viser tydelig at nordmenn fortsatt ser mange utfordringer ved å bruke elbilen når de de skal på ferie, sier hun.

Redde for ladekaos
Hver femte elbilist som droppet elbilen som feriefartøy pekte på kort rekkevidde som årsak, mens hver tiende fryktet utfordringer med betaling og apper.

Rekkeviddeangsten har vært, og er fortsatt et stort problem. Håpet er imidlertid at dette vil forsvinne mer og mer i årene som kommer.

– For å få til det er vi avhengige av å få vekk lukkede ladenettverk, og tilgjengeliggjøre flere ladere for offentligheten, sier Wallin ifølge en pressemelding.

A N N O N S E

Les og hør mer