fbpx
-1.3 C
Raufoss
tirsdag. 7 februar 2023
A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

A N N O N S E

Oppland Arbeiderblad var en av de som ble rammet

Dataangrepet mot Amedia var trolig ikke målrettet

Amedia har ikke indikasjoner på at dataangrepet 28. desember var målrettet mot konsernet. Det er fortsatt ikke avdekket at persondata er på avveie.

Amedia har gjennomført omfattende tekniske undersøkelser med bistand fra Mnemonic og Telenor etter dataangrepet 28. desember.

Parallelt er Amedia i sluttfasen av en trygg og kontrollert gjenåpning av sentrale datasystemer.

Ikke målrettet angrep
Amedias nettaviser har blitt publisert som normalt i hele perioden, men angrepet i romjulen rammet sentrale systemer for blant annet papiravisproduksjon.

– Et dataangrep på redaktørstyrte medier er svært alvorlig, sier Pål Nedregotten, konserndirektør for data og teknologi.

– Etter våre tekniske undersøkelser kan vi heldigvis med overveiende sannsynlighet slå fast at trusselaktøren ikke målrettet sitt angrep mot Amedia, sier han.

Klassisk løsepengeangrep
Nedregotten understreker at angrepsform og modus viser et klassisk løsepengeangrep der Amedia ikke var et spesifikt eller planlagt mål.

– Vi kjenner fortsatt ikke til hvem som står bak angrepet utover at det er organiserte kriminelle aktører som krypterte noen av våre servere, og la igjen et typisk løsepengebrev, sier Nedregotten.

Uaktuelt å forhandle
For Amedia var det prinsipielt uaktuelt å gå i dialog med angriperne. Brevet ble oversendt til politiet for å bidra til å avdekke hvem som stod bak.

– Politiet har betydelig erfaring i slike saker, sier Nedregotten.

Amedia er nå i sluttfasen av å gjenåpne berørte datasystemer, heter det i en pressemelding.

A N N O N S E

Les og hør mer